zadevam se z glasovi, ob katerih bi brez
vejic, ki včasih tako po nepotrebnem prekinjajo povedi, raztreščila kozarec za
rdeče vino direktno na tla, da bi se zdrobil na majhno majcene koščke, ki bi se
zataknili v špranje v parketu v prostoru z grobim ometom, razčefukali kot iskre
na up and down kresnički, ki sem jo na božični večer držala v rokah in ki sem
jo skupaj z začetkom in koncem moje kariere rabe pirotehnike vrgla v smetnjak
pred mrtvo trgovino, ko so pločniki drseli in je bil na šmarjetni ognjemet, ker
je bila polnoč in se je zagotovo kdo poročil, ki je imel datum rezerviran že
vsaj eno leto naprej
glasba direktno v žilo, taka iskrena,
prvinska, fina, kvalitetno odigrana, s feelingom posredovana v moja ušesa, kaj
še hočeš, brbončice nafilaš s kumino in koriandrom, v piščanca se ujame okus
vonja dima in v indijski restavraciji ne praznujejo božiča – niti ene lučke,
kako odrešilno, se zabarikadiraš na raztegnjen kavč med blazine in gledaš
posnetke z woodstocka, ko so bili vsi še pristni brez videospotov v kopalkah,
nekateri prav grdih profilom, kosmati in lasati, človeško različni in drugačni,
se kar lažje zadiha
iz sadnih dišečih čajnih mešanic komercialnih
imen kot iz reklame prešaltaš na materino dušico in meto, še malo bezga, ki se
ga skoraj vedno najde v metaforah poezije, žlica medu in tisto dobro čokoladno
pecivo, nastalo čisto po navdihu iz sestavin, ki jih nismo mogli kupiti v
trgovini, ker za božič delajo samo gasilci pa medicinci in tisti ubogi prezebli
in prestopajoči se prodajalci na štantih z rokavicami in kuhanim vinom ter
slavnimi copati, za katere sem si kar oddahnila, da nisem edina, ki se ji zdijo
grdi
Ni komentarjev:
Objavite komentar