02 januar 2010

kralj se je peljal na bojnem vozu, pehota pa je šla peš

dnevi se začenjajo nerealno zgodaj in premiki so omejeni na misli in geste, ker ni, da bi človek hodil ven v tem vremenu, ki nam zliva na glavo ves svoj gnev nad nami, prah pa, prah, se še vedno nabira, čeprav bom, ko bom velika malomeščanska gospodinja z vedno sveže pečenim pecivom, dobrimi kosili, rožami v vazah in lepimi porcelanastimi šalčkami z zlatim robom – dalj moja ambicioznost ne seže, ker v bistvu si želim le z bršljanom obraslo kolibo in knjige in mačka, ki mu ne bo ime Murr

najbolje bo, da začnem prodajati energije, pisati po zraku uroke in zvarke prekuhavati, pustiti ljudem, da nasedejo na lastne komplekse, na svoje probleme - najprej moram le namesto prahu počistiti svojo slabo vest, jo nekam zatlačiti, da ne bo kukala na plano zaradi mojega šarlatanstva, da bom lahko spala ponoči, ker za kariero mora tudi vest potrpet! (to je eden od desetih nasvetov učbenika Izboljšajte si življenje)

Morda pa bi lahko ljudi učila besed in tega, kako se jih postavlja v nek smiseln red, kar ni daleč od tistega posmeha: kaj, a boš iz slovenščine v slovenščino prevajala?!?

Skratka: Šilhak Inšušinak je bil sin svojega očeta Sutruka Nahunta in v njegovem času je nastalo svetišče v Suzi: To je najbolj znano svetišče. Je njegovo svetišče. Velik je poudarek na vertikalnosti.

Yeaaah, dirjajmo v prihodnost!

2 komentarja:

striti pravi ...

rešpekt! - tudi za prejšnje decembrske zapise.

widra wanda pravi ...

o,o, tebe sem pa že pogrešala

zapisi pa, ja: vpliv vročine pa tega, da ko si bolan nimaš nč kj pametnejšga za počet

in potem tipkaš ...