01 oktober 2007

octopus octopus (bio gensko nespremenjena pa še oRRRanžna!)



(seveda pa je bistven poudarek na ozadju, ki je po načelih zlatega reza razdeljeno na 1/3 narave in 2/3 civilizacije, s katero človek v naravo posega - človek si je naravo prisvojil celo tako zelo, da je pravilo zlatega reza kršeno, kar še dodatno prispeva k umetniški vrednosti same slike. Lestev kot simbol povzpetništva inu razslojevanja družbe, ki pa vseeno temelji na naravi (lesena lestev), čeprav stremi popolnoma drugam (siv, pust beton). Sama podlaga na kateri hobotnica ... blah blah blah ... da ne bo zašla predaleč in ne napletem spet kakšne teorije o tem, kako je Vasco Da Gamma v Južno Afriko prinesel aids, v bistvu na Otok princa Edvarda, no, in potem zaradi določenih pingvinov in morskih tokov na Islandiji živi en kup naravovarstvenikov, da niti ne omenjam palmastega oboka cerkve v Apačah pa Dantejeve Božanske komedije v povezavi s Terminatorjem, kheh, heh;)

6 komentarjev:

adj. pravi ...

Grozljivo, kaj si narava privošči. V imenu napredka najbrž. Upam, da je hobotrnica polnoletna in te ne rabim prijaviti spletnemu očesu...

adj. pravi ...

Čeprav... tale full frontal po mojem ne gre skozi.

Nina pravi ...

Moja mami je enkrat pridelala korenčkovo kitko. Mislim, da so se v resnici trije korenčki imeli strašno radi in niso hoteli narazen pa so se prepletli.

In potem naj še kdaj rečejo, da rastline ne trpijo, ko jih trgamo pulimo in skubimo!

Vale pravi ...

Tale korenček je eden najbolj radovednih korenčkov tega podzemlja :-)

Anonimni pravi ...

To je pa zihr mutant X-Korenček :D

widra wanda pravi ...

dinozaver v enem tvojem postu sem videla fotografijo mrtvega listja - kakšna nekrofilija!, tako da najprej pometi pred svojim pragom, preden meni težiš, ker mene je hobotnica prosila, da jo fotografiram, tako kot to naprošajo vsi ti japonski in angleški turisti pred spomeniki

nina, rastline so žive, talele pa še sploh, ker sploh ni rastlina, ampak žival - hobotnica ;)

in korenje je že nasploh radovedno, zato pa ima tisto perje, ki štrli na površje, da vidi čimveč sveta in Vale lahko bi nalimala kakšen recept za korenje v hobotnici ali hobotnico v korenju, ker bojda se iz tistega perja korenjevega da pripraviti odlično špinačo in polj imaš lahko hobotnico s špinačo iz enega samega korenčka (kakšno kosilo!)

mayhem, to je hobotnica!;)